EP-választás - Toroczkai: a Facebook cenzúrával avatkozik be a kampányba

Külföld, 2019.05.18

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke szerint a Facebook durván beavatkozott a magyarországi európai parlamenti (EP-) választás kampányába azzal, hogy pénteken indoklás nélkül törölte az ő 207 ezer követővel rendelkező, hivatalos közösségi oldalát.

Toroczkai László platformot alakítana a Jobbikon belül Az ellenzéki politikus szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Facebook ezzel a cenzúrával több mint 200 ezer magyar hírekhez jutását lehetetlenítette el.

Toroczkai László szerint ez a külföldről érkező befolyásolási kísérlet durvább a Donald Trump amerikai elnök kampányában történteknél is, amit az Egyesült Államokban évekig vizsgáltak orosz befolyásolási törekvéseket sejtve.

A Facebook lépése antidemokratikus, megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan - fogalmazott a párt elnöke, aki bejelentette, levélben fordultak a cég vezetőihez magyarázatot kérve a történtekre.

Toroczkai László elmondta, remélik csak félreértésről van szó, ellenkező esetben politikai és jogi útra terelik az ügyet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!