EP-választás - Varga-Damm Andrea: nem szorgalmaztam a Jobbik elnökének lemondását

Külföld, 2019.05.29

Varga-Damm Andrea jobbikos parlamenti képviselő nem nyilatkozott olyat, hogy a Jobbik gyenge választási eredménye miatt szorgalmazza a párt elnökének lemondását.

Az ellenzéki politikus ezt a Magyar Nemzet című napilap Átrendeződhet a Jobbik vezetése című szerdai - az MTI által szemlézett - cikkében foglalt állításra reagálva közölte.

A cikk úgy fogalmaz, hogy "az elmúlt két napban többen jelezték - köztük Varga-Damm Andrea -, hogy a pártelnöknek nincs maradása".

Ezzel szemben a képviselő arra emlékeztet, hogy ő a Mandiner internetes oldalnak nyilatkozva azt mondta: "Ha én lennék ebben a helyzetben mint elnök, én biztos azonnal felajánlottam volna a lemondásomat (...)."

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a lemondás felajánlásáról beszélt, ami semmiképpen nem jelenti azt, hogy ne lenne az elnöknek maradása. Ráadásul, mint kiemelte, arról beszélt, hogy mit tenne, ha ő lenne ilyen helyzetben. "A felajánlás után az erre jogosult döntéshozók dönthetnek arról, elfogadják-e a lemondást, avagy sem. Azaz még azt sem jelenti, hogy az érintett lemond."

"Egyúttal jelzem Önök felé a jövőbeni esetleges félreértések elkerülése érdekében, hogy nem készülök a pártban semmilyen vezetői tisztségre" - írta a politikus az MTI-nek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!