EU-tisztújítás - Elemző: elfogadhatatlan az ellenzék viselkedése

Külföld, 2019.07.13

Elfogadhatatlannak nevezte a magyar ellenzéki képviselők Európai Parlamentbeli viselkedését Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

A szakembert az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában annak kapcsán kérdezték, hogy magyar ellenzéki képviselők nem szavazták meg a fideszes képviselők fontos pozíciókba való kinevezését.

Deák Dániel azt mondta: "példa nélküli és infantilis" az ellenzék viselkedése. Látszik, hogy mivel az ellenzéki politikusok Magyarországon már nem tudnak mit tenni, nemzetközi színtéren igyekeznek keresztbe tenni a kormánypártoknak.

Az viszont, hogy az Európai Parlamentbe viszik belpolitikai vitáikat, frusztráltságukat, rossz fényt vet Magyarországra, rontja Magyarország megítélését az Európai Unióban - tette hozzá.

Kiemelte: az ellenzéki képviselők alap normákat, megállapodásokat rúgnak fel. Az elemző úgy vélekedett a kormánypártoknak reagálnia kell erre a magatartásra. Ha az ellenzéki képviselők felrúgják az íratlan szabályokat, akkor a kormánypártoknak sem kell azokat betartania Magyarországon - közölte Deák Dániel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!