Eurojust: embercsempész és lányokat szexuálisan kizsákmányoló bűnözői csoportot számoltak fel a román és a brit hatóságok

Külföld, 2022.03.30

Embercsempészet és szexuális kizsákmányolás vádjával állították elő egy román bűnözői csoport tagjait a román és a brit hatóságok - közölte az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség (Eurojust) szerdán.

Az Eurojust tájékoztatása szerint a román állampolgárokból álló szervezett bűnözői csoport Románia hátrányos helyzetű térségeiben élő fiatal lányokat csalt ki az Egyesült Királyságba jobb életkörülmények ígéretével, majd kényszerítette őket szexuális "munkára".

A bűnözők, miután a lányokat a szigetországba szállították, útleveleiket elvették, és nem riadtak vissza erőszak alkalmazásától sem.

A román és a brit rendőrség egyidejűleg tartott akciója során a bűnözői csoport 14 tagját állították elő. Mobiltelefonokat, kábítószereket, lőfegyvereket, lőszereket, hitelkártyákat és mintegy 60 ezer eurónyi összeget foglaltak le különböző pénznemekben. A művelet során négy áldozatot azonosítottak, őket biztonságba helyezték - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!