Fehér Ház: Donald Trump fogadja Juan Guaidó venezuelai ellenzéki politikust

Külföld, 2020.02.05

Donald Trump amerikai elnök szerdán Washingtonban fogadja Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezetőt - jelentette be a Fehér Ház.

A közleményben leszögezték, hogy Guaidó látogatása újfent megerősíti az amerikai kormányzat elkötelezettségét Venezuela népe mellett. A találkozón a felek megvitatják, hogyan lehet felgyorsítani a demokratikus átmenet folyamatát a dél-amerikai országban.

Juan Guaidó meghívott vendégként részt vett kedd este Trump évértékelő beszédén a kongresszusban. Az eseményen részt vevők felállva tapsolták és ünnepelték a venezuelai politikust, akit az Egyesült Államok - más országokkal együtt - hazája átmeneti elnökeként ismert el.

Beszédében az amerikai elnök szocialista diktátornak, népe felett uralkodó zsarnoknak nevezte Nicolás Maduro venezuelai elnököt, Juan Guaidót pedig az ország legitim vezetőjének.

"A szocializmus tönkreteszi a nemzeteket, míg a szabadság egységbe forrasztja a lelkeket" - mondta a republikánus párti elnök. Hangsúlyozta, kormányzata a szabadság híve, s ezért változtatott az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama Kubával kapcsolatos politikáján is. "Mi támogatjuk a kubaiak, a nicaraguaiak, a venezuelaiak reményeit a demokrácia helyreállítására" - hangsúlyozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!