Fehérorosz elnökválasztás - Moszkva: bizonyított a fehérorosz ügyekbe való külső beavatkozás

Külföld, 2020.08.26

Oroszország az Egyesült Államok és egy sor európai uniós ország lépéseit a Fehéroroszág belügyeibe való beavatkozásként értékeli, amire sok a bizonyíték - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán a Rosszija 1 tévécsatornának.

"Látjuk, mit csinálnak a balti államok, látjuk, mit csinál Lengyelország és látjuk, hogy mit csinál az Európai Unió államainak egész sora. És még a NATO is. Látjuk az Egyesült Államok álláspontját. (.) Mi ezt egy szuverén ország belügyeibe való beavatkozásnak minősítjük" - kommentálta Zaharova a Fehéroroszország körül kialakult helyzetet.

"A bizonyítékok száma több, mint elegendő" - tette hozzá.

Zaharova azt javasolta a fehérorosz társadalom azon képviselőinek, akik kapcsolatba kívánnak lépni Moszkvával, hogy forduljanak a minszki orosz nagykövetséghez.

Szergej Lavov orosz külügyminiszter kedden - amikor fogadta Stephen Beigun amerikai külügyminiszter-helyettest - felhívta tárgyalópartnerének figyelmét arra, hogy több ország elégedetlen a fehérorosz helyzet "stabilizálódásával".

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak nyilatkozva tartózkodott a fehérorosz események és az ottani biztonsági szervek fellépésének minősítésétől, ami szerinte egyet jelentene az Oroszországgal szövetséges állam belügyeibe való beavatkozással.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!