Felfüggesztették a szexuális zaklatással vádolt alaszkai őslakos vezető keresését

Külföld, 2021.03.04

Felfüggesztette szerdán az amerikai parti őrség a napokban szexuális zaklatással megvádolt Andy Teuber, alaszkai őslakos egészségügyi vezető keresését, aki kedden délután tűnt el helikopterével Anchorage-ból - számolt be az esetről az amerikai sajtó.

Teuber - aki az Alaszkai Őslakosok Törzsi Egészségügyi Szervezetének (ANTHC) volt az elnöke - kedden lemondott vezetői pozíciójáról, miután az Anchorage Daily News nevű alaszkai napilap részletesen beszámolt arról, hogy az 52 éves férfit egy volt alkalmazottja szexuális zaklatással vádolja. A cikk szerint a nő a múlt héten az ANTHC vezetőségének küldött levélben számolt be az esetről. Teuber cáfolta a vádakat, szerinte a kapcsolat - ahogy fogalmazott - közös megegyezésen alapult.

A parti őrség már kedden keresni kezdte Teubert, miután helikopterével nem ért célba az Alaszkai-öböl nyugati részén fekvő Kodiak-szigetnél. Miután szerdán sem találták meg a roncsokat, a keresést felfüggesztették. A parti őrség szerint az egyedül repülő Teuber feltételezhetően életét vesztette egy balesetben.

"Sajnos fel kell felfüggesztenünk ezt a keresést, amíg bármilyen új információt nem kapunk. Részvétemet fejezem ki mindazoknak, akiket érint ez az eset" - mondta Matthew Hobbie, a parti őrség parancsnoka. Hozzátette: egyelőre nem sikerült megerősíteni, hogy a vízben talált törmelékek Teubert helikopteréből származnak.

Andy Teuber nem az első alaszkai vezető, akit szexuális zaklatással vádolnak. Korábban előfordult ugyanez egy kormányzóhelyettessel, két állami főügyésszel és Anchorage polgármesterével is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!