Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoport: a tömeges bevándorlással az iszlamista terror veszélye is nő

Külföld, 2020.11.12

A bevándorláspárti baloldal nem mer szembenézni azzal a kényelmetlen ténnyel, hogy a tömeges bevándorlással az iszlamista terror veszélye is nő, és amíg a brüsszeli baloldali elit ezt nem látja be, addig újabb európaiakat fognak legyilkolni - jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

Az EP brüsszeli plenáris ülésének a terrorizmus elleni küzdelemről szóló vitája kapcsán a képviselőcsoport közleményében kijelentette: a balliberális politikusok mindenről beszélnek, csak azt nem merik beismerni, hogy a terrorhullámnak köze van a bevándorláshoz.

"Amikor a terror lecsap, a baloldal felteszi a szemellenzőt" - fogalmaztak.

Mint emlékezetetnek, a terrorizmus kérdését az EP azért tűzte napirendre, mert az elmúlt hetekben iszlamista terrorhullám söpört végig Európán. A két, vérfagyasztó kegyetlenséggel végrehajtott lefejezéses támadás Franciaországban, majd a négy ártatlan életet követelő bécsi lövöldözés sokkolta Európát - írták.

Véleményük szerint a baloldali politikusoknak, köztük Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) és Donáth Anna, a Momentum Mozgalom EP-képviselőinek, ez "nem volt elég ahhoz, hogy kinyíljon a szemük". A társadalmi egyenlőség és a befogadás fontosságának hangoztatása mellett nem látják, vagy nem akarják látni a valóságot, a nizzai merénylő ugyanis alig egy hónapja érkezett Európába egy "migránsszállító NGO-hajón" - emelték ki.

"A bevándorláspárti baloldal azonban nem mer szembenézni azzal a kényelmetlen ténnyel, hogy a tömeges bevándorlással az iszlamista terror veszélye is nő. Amíg a brüsszeli baloldali elit ezt nem látja be, addig újabb európaiakat fognak legyilkolni" - fogalmaztak.

Franciaországban, október közepén egy 17 éves, menekültstátust kapott, moszkvai születésű csecsen diák késsel megölte, és lefejezte Samuel Paty középiskolai történelemtanárt Párizs külvárosában, miután a tanár a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. Október 29-én egy 21 éves tunéziai bevándorló a dél-franciaországi Nizzában késsel támadt a Notre-Dame-bazilikában tartózkodó három emberre, egy idős nőt lefejezett, a sekrestyést és egy másik nőt halálosan megsebesített. Bécsben november 2-án egy albán származású iszlamista férfi egy zsinagógánál lövöldözött és négy embert megölt, huszonkettőt pedig megsebesített.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!