Franciaországban nyolc ember ellen indult eljárás pedofilügyben

Külföld, 2018.11.14

Öt férfi és három nő ellen indult eljárást négy kisfiú sérelmére rendszeresen elkövetett szexuális erőszak miatt a közép-franciaországi Nievre megyében - közölte a helyi ügyészség.

A gyanúsítottak ellen - akik a gyerekek szülei és azok barátai - november 9-én emeltek vádat.

Az öt férfit előzetes letartóztatásba, a nőket rendőri felügyelet alá helyezték.

A bourges-i vádhatóság a legidősebb fiú születésétől, 2009-től 2017-ig terjedő időszakot vizsgálja, amikor is a gyerekeket a közoktatási intézmények kérésére elvették a szüleiktől.

Az ügyész szerint az első jelzések bántalmazási gyanú miatt érkeztek a közoktatásból. Miután a gyerekek elkerültek otthonról és védelemben érezték magukat, kezdtek el beszélni.

A 2018 januárban indított vizsgálat megállapította, hogy a gyerekek ellen a megye kis településein található otthonaikban általuk jól ismert személyek követtek el rendszeresen erőszakos cselekményeket.

A 25 és 48 év közötti gyanúsítottak között szerepelnek a sértettek - egy 4 és 8 éves fiútestvérpár és egy 4 és 9 éves fiútestvérpár - szülei is.

A gyanúsítottak ellen csaknem hetven címen indult eljárás, többek között 15 év alatti kiskorú gyerek sérelmére elkövetett nemi erőszak, vérfertőzés, súlyos szexuális agresszió, súlyos bántalmazás, élelmezéstől való megfogyasztás gyanújával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!