Gyürk András: 78 EP-képviselő szólította fel Brüsszelt észszerűbb klímapolitika folytatására

Külföld, 2022.01.25

Tizennégy ország 78 európai parlamenti (EP) képviselője írta alá azt a lengyel kezdeményezésű nyílt levelet, melyben a politikusok felszólították az Európai Bizottságot, hogy klímapolitikai jogszabályainál vegye figyelembe a regionális különbségeket és ne növelje az energiaszegénységet - közölte Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.

Gyürk András hangsúlyozta: a levél fontos lépés a fokozódó baloldali nyomásgyakorlással szemben. "Erőt mutattunk a baloldali zöldideológiával szemben" - fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a levél aláírói üdvözölték, hogy az Európai Bizottság többéves vita után végre zöld minősítést adna az atomenergia- és a földgáz-beruházásoknak. Véleményük szerint azonban Brüsszel nem veszi kellőképpen figyelembe a regionális eltéréseket és nem lép fel megfelelően az energiaszegénységgel szemben. A valódi változáshoz több forrást kell rendelkezésre bocsátani az atomenergia- és földgáz-projektekre, melyek elengedhetetlenek a rezsiköltségek alacsonyan tartásához és a klímacélok teljesítéséhez. Első lépésként Brüsszelnek javítania kell az úgynevezett taxonómia-rendeletre vonatkozó javaslatán - közölte.

Gyürk András leszögezte: a nyílt levél megírása időszerű és szükséges lépés volt. A baloldal az utóbbi hetekben mindent bevet, hogy a saját kudarcos zöldideológiáját érvényesítve megfossza az atomenergiát és a földgázt a zöld minősítéstől - jelentette ki.

"Nem engedhetjük, hogy kicsinyességük ismét felülírja Európa érdekeit. Ez ellen küzdünk, a csata folytatódik" - fogalmazott.

A kezdeményezés magyar aláírói: Győri Enikő, Gyürk András és Tóth Edina fideszes EP-képviselők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!