Helyi és megyei elöljárókra borított a szélvihar egy tetőt Szilágy megyében, az alprefektus meghalt

Külföld, 2022.06.21

Helyi és megyei elöljárókra borított kedd délután a szélvihar egy tetőt a Szilágy megyei Bagolyfaluban (Hurez), a balesetben Virgil Turcas alprefektus meghalt - jelentette az Agerpres hírügynökség.

A Salajulliber.ro helyi hírportál szerint több polgármester és megyei vezető részt vett azon a keddi tanácskozáson, amelyet a Szilágy megyei önkormányzat hulladékgazdálkodással foglalkozó egyesülete, az ADI Ecodes szervezett Bagolyfaluban. A portálnak az egyesület elnöke mondta el, hogy a tanácskozás résztvevői egy helyi panzió oldalairól nyitott, cseréptetővel fedett pavilonjában ültek le ebédelni, amikor hirtelen szélvihar támadt. A tető nem bírta ki a széllökéseket, és a hivatalosságokra borult. A baleset következtében hárman könnyebben, egy személy pedig súlyosan megsebesült.

A portál beszámolója szerint az alprefektus egy gerenda alá került, amit a többiek azonnal leemeltek róla, de eszméletét vesztette, és az életét a helyszínre küldött helikopteres mentő egységnek sem sikerült megmentenie.

A balesetben könnyebb sérülést szenvedett Végh Sándor korábbi prefektus, majd alprefektus, egy polgármester, és a szervező egyesület egyik alkalmazottja is.

A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!