HIBAIGAZÍTÁS - Nőtt a Henkel féléves bevétele

Külföld, 2021.08.13

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy az augusztus 12-én 09.55 órakor kiadott, Nőtt a Henkel féléves bevétele című anyagunk 4. bekezdésének mondata helyesen:



Az idei első hat hónapban a kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 20,1 százalékkal, 1 milliárd 430 millió e u r ó r a emelkedett az egy évvel korábbi 1 milliárd 191 millió eur ó r ó l.



Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - Nőtt a Henkel féléves bevétele

Budapest, 2021. augusztus 12., csütörtök (MTI) - Nőtt a Henkel német háztartás-vegyipari és kozmetikai konszern bevétele az idei első fél évben - közölte a cég, amely feljavította idei bevételnövekedési várakozását a globális gazdaság élénkülésére.

A Henkel csütörtökön arról jelentett, hogy 9 milliárd 926 millió euró értékesítési árbevételt ért el, ami 4,7 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit. Az árfolyamhatások és a felvásárlások/befektetés-megszüntetések hatásainak kiszűrése utáni szerves (organikus) árbevétele 11,3 százalékkal nőtt. A szerves árbevétel kimagaslóan nagy mértékben, 21,5 százalékkal nőtt a fejlődő piacokon.

Az organikus eladás Nyugat-Európában 5,5 százalékkal, Kelet-Európában 17,6 százalékkal, Afrikában és a Közel-Keleten 26,4 százalékkal, Észak-Amerikában 3 százalékkal, Latin-Amerikában 21 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 20,8 százalékkal bővült.

Az idei első hat hónapban a kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 20,1 százalékkal, 1 milliárd 430 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 1 milliárd 191 millió euróról.

A ragasztószergyártó üzletág szerves árbevétele 20,2 százalékkal, a szépségápolási üzletágé 5,2 százalékkal, a mosó- és háztartási tisztítószerek üzletágé pedig 3,9 százalékkal nőtt az idei első fél évben.

A Henkel az idei évi organikus árbevétel növekedési előrejelzését 4-6 százalékról 6-8 százalékra javította csütörtökön.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!