Hidvéghi Balázs: a háborúpárti EP-képviselők nem tudják elfogadni Magyarország békepárti álláspontját

Külföld, 2023.06.01

A háborúpárti baloldali európai parlamenti (EP-) képviselők nem tudják elfogadni, hogy Magyarország a béke pártján áll és elutasítja a háborús uszítást - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője magyar újságíróknak nyilatkozva csütörtökön.

Hidvéghi Balázs azzal összefüggésben, hogy az EP brüsszeli plenáris ülésén Magyarországot elítélő állásfoglalást fogadott el, kijelentette: Magyarországot ismét a békepárti álláspontja miatt támadják és ítélik el újra meg újra Brüsszelben. Folytatódik és fokozódik a Magyarországot célzó nyomásgyakorlás - emelte ki.

Kijelentette: a nyomásgyakorlás újabb szintet ért el az Európai Parlamentben. Ebben pedig aktív szerepet vállaltak a magyar baloldali EP-képviselők is, akik előterjesztői, támogatói és megszavazói voltak a Magyarországot elítélő határozatnak. Emlékeztetett, a szöveg szerint az EP elvenné Magyarországtól a jövő évben esedékes uniós tanácsi elnökséget. Ez a hatályos uniós szerződések durva megsértését jelenti, ami bizonyítja: hogyha van jogállamisági, valamint korrupciós probléma, az itt van Brüsszelben, és nem Budapesten - hívta fel a figyelmet.

Közölte: "érdekes adalék mindehhez", hogy a baloldal képviselői a brüsszeli korrupciós botrány egyik fő érintettjével, azzal a szocialista Marc Tarabellával együtt szavazták meg a Magyarország-ellenes, Magyarországot elítélő jelentést, akit néhány napja engedtek csak ki a börtönből.

"Szégyen, hogy a magyar baloldali EP-képviselők, akik sorra elveszítik otthon a választásokat, Brüsszelben azon dolgoznak, hogy a magyar emberek ne kaphassák meg a nekik járó uniós forrásokat" - fogalmazott.

A magyar "dollárbaloldal" a külföldről kapott támogatásokért cserébe kész lenne Magyarországot belesodorni a háborús konfliktusba - mondta. Magyarország azonban kitart a békepárti álláspontja mellett - húzta alá.

"Mi, a Fidesz-KDNP EP-képviselői itt az Európai Parlamentben, elutasítjuk a háborús uszítást és a béke mellett tesszük le a voksunkat. Kormányzati szinten is meg fogjuk őrizni Magyarországon a békét és a biztonságot, és nem engedjük, hogy belesodorjanak minket ebbe a konfliktusba" - tette hozzá Hidvéghi Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!