Hivatalba lépett Kecsmár Krisztián, az Európai Unió Törvényszékének új magyar bírája

Külföld, 2021.10.27

Hivatalba lépett Kecsmár Krisztián, az Európai Unió Törvényszékének új magyar bírája - közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága szerdán.

A tájékoztatás szerint Kecsmár Krisztián Csehi Zoltánt váltja a törvényszéken, akit időközben az Európai Unió Bíróságának bírájává neveztek ki.

Kecsmár Krisztián 1975-ben született Budapesten. Nemzetközi és európai uniós jogot tanult Franciaországban 1995 és 2000 között a Paris-Saclay Egyetemen. Szakreferensként dolgozott az Európai Bizottság Információs Társadalmi és Médiaügyi Főigazgatóságán, majd a Versenyjogi Főigazgatóságon. Az uniós bizottság kirendeltjeként dolgozott a magyar Igazságügyi Minisztériumban az európai ügyekért felelős miniszteri kabinet tagjaként. Az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi és uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára volt 2016 és 2018 között, majd Trócsányi László igazsági miniszter kabinetfőnöke 2019-ben. Később ismét az Európai Bizottság alkalmazta Brüsszelben.

Kecsmár Krisztián kinevezése 2022. augusztus 21-ig szól.

Csehi Zoltán, az Európai Unió Bíróságának új magyar bírája 1965-ben született Budapesten. Jogi diplomáját 1990-ben szerezte a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen, mesterfokozatot szerzett 1991-ben a Heidelbergi Egyetemen. 2016 óta volt az Európai Unió Törvényszékének bírája. Kinevezése előtt tanszékvezető egyetemi tanár volt Budapesten és vendégoktató a Lyoni Katolikus Egyetemen. Kinevezése október 7-étől hat évre szól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!