HM: kiemelten fontos a NATO-tagállamok közti szolidaritás

Külföld, 2022.07.30

A jelenlegi helyzetben kiemelt fontosságú a NATO-tagállamok közti szolidaritás - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Magyarország és Litvánia egyaránt "testközelből" érzékeli az orosz-ukrán háború súlyosságát, a jelenlegi biztonsági helyzetben pedig kiemelten fontos a NATO tagállamok közötti szolidaritás. Ennek jegyében a Magyar Honvédség Gripenjei már harmadszor látják el ezt a feladatot, amiért a litván védelmi miniszter köszönetet mondott - közölte a honvédelmi miniszter litvániai tárgyalásai után a tárca közleménye szerint.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az Avydas Anusauskas litván nemzetvédelmi miniszterrel folytatott vilniusi egyeztetéséről elmondta: partnerével egyetértettek abban, hogy a madridi NATO-csúcson történelmi döntések születtek, a keleti szárny megerősítése érdekében folytatni kell mindkét ország haderejének fejlesztését.

A tárgyaláson elhangzott: mindkét országot komoly kihívás elé állítja az erősödő illegális migráció. A határvédelem területét illető tapasztalatok egymással történő megosztása érdekében a honvédelmi miniszter magyarországi látogatásra hívta a litván nemzetvédelmi minisztert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!