Hongkongi tüntetések - Felfüggesztették egyes, a tüntetéseken használt termékek szállítását Hongkongba Kínából

Külföld, 2019.10.17

Felfüggesztette egyes, a hónapok óta tartó hongkongi tüntetéseken használt termékek szállítását a különleges közigazgatási státusszal bíró városba Kínából - derül ki az egyik dél-kínai szállítmányozási cég weboldalán megjelent tájékoztatásból.

A PHXBUY logisztikai cég, amelynek székhelye a dél-kínai Kuangtung tartományban található, internetes oldalán egy listát tett közzé azokról a termékekről, melyeknek Hongkongba szállítását ideiglenesen felfüggesztették.

A listán egyebek mellett szerepelnek a hongkongi tüntetők által uniformisként használt fekete pólók, csakúgy, mint a könnygáz, illetve paprikaspray kivédésére alkalmazott esernyők, maszkok és védőszemüvegek is.

Felsorolnak továbbá transzparenseket, zászlókat, hangosbeszélőket, drónokat, illetve az esetenként a demonstrálók által az összecsapásoknál használt fémrudakat- és csöveket, valamint további, támadásra alkalmas tárgyakat is.

A lista végén a kiírásban arra figyelmeztetnek, hogy akit a tilalom megszegésén kapnak, az ellen vizsgálat indul, és a tettéért felelősségre vonják.

Hongkongban immár 19. hete tart az a tüntetéshullám, melyet eredetileg egy azóta visszavont törvénytervezet váltott ki, mára azonban a várost irányító, Peking-párti kormányzattal, illetve az egyre növekvő pekingi befolyással szembeni, általános tiltakozássá alakult. A városban október 5-én hatályba lépett egy új, a demonstrációkon az arcmaszkok használatát tiltó törvény, mellyel a hatóságok a hónapok óta tartó tüntetéseken egyre jobban elharapódzó erőszakot kívánják megfékezni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!