Hongkongi tüntetések - Összecsapásokba fulladt az általános választójogért rendezett megmozdulás

Külföld, 2020.01.19

Összecsapásokba fulladt az általános választójog bevezetéséért rendezett vasárnapi megmozdulás Hongkongban, a rendőrség könnygázt vetett be a tömeg feloszlatására - olvasható a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán.

A rendőrség lefújta a város üzleti negyedében rendezett felvonulást az után, hogy a menet indulása után egy órával tiltakozók bántalmaztak két civil ruhás rendőrt.

A megmozduláson, amelyen a honlap beszámolója szerint több ezren vettek részt, a tüntetők az általános választójog bevezetését követelték a szeptemberben esedékes törvényhozói bizottsági választásokra, továbbá arra kérték fel a nemzetközi közösséget, hogy sújtsa szankciókkal a város kormányzatát, amennyiben ez a követelés nem teljesülne.

A rendőrség arra is hivatkozott a demonstráció lefújásának indokaként, hogy a tüntetők több helyen úttorlaszokat állítottak fel. Nem sokkal a menet elindulása után pedig négy embert vettek őrizetbe amiatt, mert viperákkal, kalapácsokkal és csavarhúzókkal voltak felszerelkezve.

Hongkongban immár nyolcadik hónapja zajlik az a tüntetéshullám, amelyet eredetileg a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltott ki, mára azonban a Peking-barát kormányzattal szembeni általános tiltakozássá alakult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!