Horst Köhler volt német elnök dicsérte a temesvári polgármesterségre pályázó volt irodavezetőjét

Külföld, 2020.09.23

Videoüzenetben dicsérte volt irodavezetőjét, a temesvári polgármesteri tisztségért versenybe szálló Dominic Fritzet Horst Köhler, a Német Szövetségi Köztársaság korábbi elnöke. Az üzenetet közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a polgármesterjelölt szerdán, négy nappal a romániai önkormányzati választások előtt.

Horst Köhler üzenetében elmondta: Románia az ő szívében is különleges helyet foglal el, hiszen édesanyja Brassóban született.

Megjegyezte: nem adhat tanácsot a temesváriaknak arra vonatkozóan, hogy kire szavazzanak vasárnap, de elmondaná a Dominic Fritzcel kapcsolatos saját tapasztalatait, amelyeket hétévi közös munka során szerzett. Kijelentette: volt irodavezetője egy látnok, aki mindenben lehetőséget lát, és érti azokat a folyamatokat, amelyek alakítják a Temesvárhoz hasonló európai városokat. Úgy vélte: Dominic Fritz jó menedzser is, aki megérti, és főleg a nehéz helyzetekben jól tudja motiválni az embereket. Azt is elmondta, hogy Dominic Fritz a politika megszállottja, aki mindent megtesz azért, hogy javítsa az emberek életminőségét, aki a szerény körülmények között élő embertől az erős kezű elnökig bárkivel kapcsolatot tud teremteni.

"A politikában és a közigazgatásban eltöltött 40 évem alatt kevés olyan emberrel dolgoztam együtt, aki annyira rátermett lenne a vezetői szerepre, mint Dominic. Ismerem őt, bízom benne, és amiként annyian Európában, én is támogatom őt. Sok sikert a vasárnapi választáshoz, és a legjobbakat kívánom a kiváló európai városnak, Temesvárnak" - zárta videoüzenetét Horst Köhler.

A 36 éves Dominic Fritz a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) pártszövetség jelöltjeként pályázik a temesvári polgármesteri tisztségre. A német állampolgárságú jelöltnek nincsenek erdélyi vagy bánsági felmenői, középiskolai tanulmányai után önkéntesként érkezett először Temesvárra. Megszerette a várost, ahol később szociális és kulturális ügyekkel foglalkozó egyesületet hozott létre. Megtanult románul, és lakást is vásárolt Temesváron. A Bánság fővárosában elindított projektjeire abban az időszakban is figyelt, amikor Horst Köhler köztársasági elnök irodavezetőjeként dolgozott.

Az Erdélyi Napló hetilapban múlt héten közölt interjúban a polgármesterjelölt úgy vélte: Temesvár újjászületett 1989 decemberében, amikor különböző felekezetű és vallású lakói egy magyar református lelkész körül fogtak össze.

"Temesvár történelme újító szellemet, sokszínűséget és rugalmasságot jelent. Ez a legfontosabb örökségünk, amivel jól akarok sáfárkodni. Célkitűzésem, hogy a város kisebbségeinek nyelvén megjelöljem Temesvár összes történelmi nevezetességét, és bemutassam a nemzeti kisebbségek szerepét a modern Temesvár létrehozásában" - nyilatkozta.

Dominic Fritz a második mandátumát befejező jelenlegi polgármestert, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Nicolae Robut próbálja leváltani a tisztségből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!