Horvátországi földrengés - Részvétét fejezte ki Karácsony Gergely

Külföld, 2020.12.30

Részvétét és támogatását fejezte ki Karácsony Gergely főpolgármester a horvátoknak az országukat sújtó földrengés miatt szerdán, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Karácsony Gergely erőt és kitartást is kívánt "horvát barátainknak ezekben a nehéz időben". Budapest Zágrábbal és Horvátországgal együtt gyászolja az elhunytakat - írta a főpolgármester.

Emlékeztetett, Budapesten is érezni lehetett azt a földrengést, amely súlyos károkat okozott Horvátország középső részében, hét ember életét kioltva.

Kedden kora délután 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot, a földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol több épület is összedőlt. Hétfőn kora reggel egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg ugyanezt a területet, amelyet másfél órán belül egy 4,7-es és egy 4,1-es földmozgás követett.

A keddi természeti katasztrófának hét halálos áldozata van, köztük egy gyerek, és huszonhat sérültet vittek kórházba, amelyből ugyanakkor evakuálni kell a betegeket, mert nem biztonságos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!