Idahoi egyetemista-gyilkosságok: a gyanúsított önként visszatér Idaho államba, hogy bíróság elé álljon

Külföld, 2023.01.04

Lemondott a kiadatási eljárásról kedden az idahoi négyes egyetemistagyilkosság gyanúsítottja, így átszállítják Idaho államban, ahol a tavaly novemberi bűncselekmény elkövetésével vádolják.

Véres kés Bryan Kohbergert Pennsylvania államban fogták el, ahol kedden első bírósági meghallgatásán beleegyezett abba, hogy Idaho állam bírósága elé álljon négy rendbeli gyilkosság és betörés vádjával. A 28 éves férfit azzal vádolják, hogy a tavaly novemberben késsel álmában meggyilkolt négy egyetemistát az Idaho állambeli Moszkva egyetemi kisvárosban.

Az ügyben közel 50 nap nyomozás után, december 30-án hajnalban tartóztatták le a gyanúsítottat a bűncselekmény helyszínétől 3700 kilométerre Pennsylvania államban, szülei otthonában. A rendőrségi források szerint a 28 éves férfit DNS-adatok alapján azonosították, egy hozzátartozójának családtörténeti kutatáshoz megadott DNS-mintájának segítségével.

A nyomozóhatóságok azt is megállapították, hogy a gyanúsított tulajdonosa egy fehér gépjárműnek, amelyet a gyilkosság idején a bűncselekmény elkövetésének helyszínén láttak.

A gyanúsított, Bryan Kohberger kriminalisztika szakos doktori hallgató Washington állam egyetemén, és alig 10 perces autóútra lakott egy bérelt lakásban a gyilkosságok helyszínétől.

A gyilkosságokat tavaly november 13-án hajnalban követték el. Az áldozatokat, négy diákot, bérelt otthonukban álmukban késelte halálra a tettes. A gyilkosságok idején a többemeletes házban még két egyetemista aludt, egyikük értesítette a rendőrséget a bűncselekményről, amikor reggel felfedezte a holttesteket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!