Ifj. Lomnici: érthetetlen a zöldpárti eljárás az Európai Parlamentben

Külföld, 2019.01.24

Ifj. Lomnici Zoltán szerint érthetetlen, hogy a jövő héten - többek között a Franciaországban és Németországban is ismert közigazgatási bíróságok magyarországi felállítása miatt - miért vitatják ismét a magyar demokráciát az Európai Parlamentben.

Az elemző arra utalt, hogy az EP brüsszeli plenáris ülésén január 30-án vagy 31-én a magyar demokrácia és jogállamiság helyzetét lesz napirenden a testület házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának döntése alapján.

Ifj. Lomnici Zoltán felidézte: a vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

Annak ellenére, hogy Franciaországban több hónapja rendszeresen vonulnak tömegek az utcára - folytatta - , esetükben nem merült fel a kivizsgálás szükségessége. A munka törvénykönyvének módosítása pedig az uniós irányelv szintje alatt határozza meg a vállalható túlmunka mértékét, így ebből a szempontból is értehetetlen a zöld párti eljárás - jelentette ki.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a Magyarország jogállamiságát vitató korábbi jelentés írója, Judith Sargentini zöldpárti képviselő célja a magyar kormányzat és azoknak az embereknek a támadása, akik kétharmados többséget biztosítottak a jelenlegi vezetőknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!