Ifj. Lomnici Zoltán: mélyponton vannak a német-francia kapcsolatok

Külföld, 2019.06.26

A verbalitás szintjén rég nem voltak ilyen mélyponton a német-francia kapcsolatok - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.  

Hozzátette: a német uniópártok európai parlamenti küldöttségének vezetője németellenesnek nevezte a francia elnököt és azt mondta, hogy Emmanuel Macron szétveri az európai demokráciát, ezért nem látja semmi értelmét a francia-német tengely további erősítésének az unióban.

Manfred Weber, a néppárti frakció vezetője is nekitámadt Macronnak, azt mondta, destruktív a francia elnök hozzáállása, és ő továbbra is bízik abban, hogy megszerzi az Európai Bizottság elnöki tisztségét - fűzte hozzá.

Az alkotmányjogász kitért arra is, hogy a hétvégi uniós csúcshoz közeledve még mindig nem jelöltek ki lehetséges személyeket az európai uniós intézmények elnöki tisztségeire, de szerda délután sorsdöntő ebéd lesz Berlinben, ahol a német vezető politikusok Angela Merkel kancellár részvételével tárgyalnak majd.

Angela Merkel tapasztalatának nagy jelentősége lehet, de a Politico című portál szerint szerint a zöldek Németországban már vezetnek egy százalékkal, így a kancellárnak nincs olyan mozgástere, mint korábban, míg Emmanuel Macron soha nem látott mértékben támad és próbálja átrendezni az erőviszonyokat - vélekedett ifj. Lomnici Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!