Illegális bevándorlás - Ázsiai határsértőket Nyugatra szöktető embercsempészekre csaptak le Romániában

Külföld, 2022.06.29

Pénzmosással és határsértők Nyugatra szöktetésével gyanúsított embercsempész-bandára csaptak le szerdán Romániában, Valcea megyében - közölte a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A román és afgán állampolgárokból szerveződött bűnszövetkezet tíz "szállítmányának" - mintegy 270 indiai, pakisztáni és bangladesi bevándorlónak - a Magyarországra juttatását akadályozta meg a román határrendőrség az utóbbi fél évben. Voltak olyan esetek, amikor hűtőszekrényekbe vagy koporsók közé bújtatva próbálták átjuttatni a migránsokat a román-magyar határon, többször légmentesen lezárt kamionokban, felületesen rögzített áru között szállították őket - részletezte a DIICOT.

A bűnbanda több saját teherautóval rendelkezett és főleg olyan "klienseket" verbuvált a román bevándorlási hivatal (IGI) két bukaresti befogadó központjából, akik menedékesként tartózkodtak Romániában. A migránsok fejenként 3500 és 5000 euró közötti összeget fizettek, hogy illegálisan Nyugatra juttassák őket, a bevételből a banda tagjai luxusautókat és újabb teherautókat vásároltak.

Az ügyben 16 házkutatást végzett a rendőrség, 19 gyanúsítottat állított elő, akiktől 45 ezer dollárt, 40 ezer eurót, 70 ezer lejt és 9200 rúpiát foglaltak le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!