Illegális bevándorlás - Ez EU 140 millió euróval támogatja Marokkót a migrációs helyzet kezelésében

Külföld, 2018.12.14

Nagyjából 140 millió euró (45 milliárd forint) támogatást ítélt meg Marokkó számára a megnövekedett migrációs nyomás kezelésére pénteken az Európai Bizottság.

Ezzel immár 148 millió euróra nőtt idén a migrációs helyzettel kapcsolatban Marokkónak nyújtott uniós támogatás összege, amely az embercsempészet elleni küzdelmet és a határvédelem erősítését hivatott segíteni - közölte a brüsszeli testület.

"Marokkó szokatlanul erős migrációs nyomásnak van kitéve, ezért növeljük a pénzügyi támogatást, valamint erősítjük és mélyítjük partnerségünket az országgal. Segítjük a határvédelem megerősítését, a fellépést az embercsempészek ellen, javítjuk a migránsok védelmét, illetve a gazdasági fejlesztések révén visszaszorítjuk azok számát, akik illegálisan indulnak útnak" - jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos.

Az Európai Unió emellett idén mintegy 182 millió euróval (59 milliárd forinttal) járult hozzá más fejlesztési célokhoz az észak-afrikai országban, például a zöld beruházásokhoz és a vállalkozások fejlesztéséhez, a decentralizációhoz, a fiatalokat támogató programokhoz, a kormányzás hatékonyságának növeléséhez, a jogállamiság és a civil társadalom erősítéséhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!