Illegális bevándorlás - Gipszkartonlapok között megbújt határsértőket találtak a román határrendészek

Külföld, 2018.11.12

Tizenkét iraki határsértőt fedeztek fel a becheti (bolgár-román) határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő román határrendészek hétfőn egy gipszkartont szállító furgon rakterében egy erre a célra kialakított rejtekhelyen.

Hétfő reggel a Nagy-Britanniában forgalomba helyezett furgonnal egy bolgár állampolgár érkezett a bulgáriai Orjahovo várost a romániai Bechettel összekötő kompjáraton a román határállomásra. Amikor tüzetesebben átvizsgálták a menetlevele szerint építőanyagot szállító furgont, a határrendészek felfedezték, hogy az egymásra fektetett gipszkartonlapok közepét ablakkeretszerűen kivágták, és az így kialakított, ép gipszkartonlapokkal elfedett üreg belsejében tizenkét bevándorló - négy férfi, három nő és öt tizenéves kiskorú - bújt meg.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy iraki állampolgárok, akik Nyugat-Európába akartak eljutni. A bolgár sofőr azt állította: nem tudja, miként kerültek járművébe a bevándorlók.

A két ország közötti toloncegyezmény értelmében a határsértőket és a járművezetőt a román határrendészek átadták bolgár kollégáiknak, hogy lefolytassák velük szemben az eljárást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!