Illegális bevándorlás - Hűtőkamionba rejtett illegális határátlépőket találtak a cseh-német határnál

Külföld, 2020.07.15

Hűtőkamionba rejtett illegális határátlépőket találtak Németországban a cseh határ közelében - jelentette szerdán a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A beszámoló szerint a határellenőrzésért felelős szövetségi rendőrség és a szövetségi vámhivatal munkatársai 31 emberre bukkantak egy hűtőkamionban, amelyet Szászország tartományban ellenőriztek az A17-es autópályán a cseh határ és Drezda közötti szakaszon egy pihenőhelyen.

A kamion egymásra halmozott rekeszekbe porciózott görögdinnyét szállított. A legfelső rekeszréteg és a raktér burkolata közötti távolság alig 100 centiméter volt. A 18 és 47 év közötti férfiakat ebbe a résbe fektették az egyelőre ismeretlen embercsempészek.

A kamion 57 éves török vezetőjét őrizetbe vették. A török, szíriai, iráni és iraki állampolgárságú illegális határátlépőket a szövetségi rendőrség egy létesítményében helyezték el, és elkezdték a nyomozást az őket Németországba juttató bűnszervezet ellen.

Német hírportálok az esettel kapcsolatban felidézik, hogy több hasonló művelet tragédiával végződött. Tavaly 39 vietnami állampolgár holttestére bukkantak Nagy-Britanniában egy hűtőkocsiban, amely Belgiumból indult, 2015-ben pedig 71 ember fulladt meg egy magyar rendszámú hűtőkamionban, amelyet az embercsempészek hátrahagytak Ausztriában egy autópálya leállósávjában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!