TV műsor

Illegális bevándorlás - KTK: Brüsszel azt szeretné, hogy migránsokat engedjünk be Magyarországra

Külföld, 2021.07.15

Brüsszel azt szeretné, hogy migránsokat engedjünk be Magyarországra - áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Előzőleg az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézte Magyarországot a menekültügyi eljáráshoz való hozzáférés - véleménye szerint - jogellenes korlátozása miatt, annak megállapítására, ellentétes-e a magyar szabályozás a menekültügyi eljárásokról szóló uniós irányelvvel.

A KTK kiemelte, Brüsszel csütörtöki döntésével újra világossá tette: azt szeretné, "migránsokat engedjünk be Magyarország területére azért, hogy az országban adják be a kérelmüket". Ez jelenleg csak az országhatáron kívül, a magyar külképviseleteken lehetséges.

Ha a magyar kormány eleget tesz az Európai Bizottság kérésének - írták -, a beengedett migránsok Magyarországon maradnak, nem fogják elhagyni az ország területét.

"Így tett az a jemeni erőszakoló is, aki fényes nappal támadt rá Budapesten egy nőre" - fűzték hozzá.

Magyarország kormánya "ahogyan eddig is, megvédi a magyar embereket, akik nem akarják, hogy hazánk bevándorlóországgá váljon" - hangsúlyozta közleményében a KTK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!