TV műsor

Illegális bevándorlás - Migránsokat vett fedélzetére ki egy francia komp a Földközi-tengerből

Külföld, 2019.09.02

A Földközi-tengeren hánykolódó 18 migránst vett fedélzetére a Corsica Linea francia komptársaság egyik járata hétfőre virradó éjjel - közölte a francia közlekedési vállalat, amelynek útját először keresztezték a vízből segítséget kérő illegális bevándorlók.

"A tengeren hánykolódó embereknek segítséget nyújtottunk. A tengeren lévő emberek közötti szolidaritás elvét alkalmaztunk" - mondta a francia hírügynökségnek Pasquine Albertini, a dél-franciaországi Marseille és Korzika, illetve Szardínia, Tunézia, valamint Algéria között kompjáratokat működtető Corsica Linea szóvivője.

A migránsok egy motorcsónakban hánykolódtak, amelyből elfogyott az üzemanyag. A Méditerranée elnevezésű komp fedélzetére vette őket, ahol azonnal megvizsgálta az egészségügyi személyzet a jövőbeni menedékkérőket, és megállapította, hogy "viszonylag jó" állapotban vannak - jelezte a szóvivő,

A feltételezhetően észak-afrikai országokból származó 18 menedékkérőt a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetének Alcdia kikötőjében tette partra hétfőn a francia komp.

"A nemzetközi szabályoknak megfelelően, a hajó a legközelebbi kikötőben tette partra őket" - mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy a komp azonnal továbbindult Marseille irányába, ahova kedden várják.

Hírmagyarázók szerint miközben a teherszállító hajók viszonylag gyakran mentenek ki migránsokat a tengerből, az utasokat szállító kompok vagy hajók nagyon ritkán. A civil hajók csak töredékét biztosítják az illegális bevándorlók tengeri mentéseinek.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!