Illegális bevándorlás - Román kamionból került elő 72 bevándorló

Külföld, 2022.09.14

Román kamionból került elő 72 bevándorló a Nagylak 2 - Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen - közölte honlapján a román határrendészet szerdán.

A Romániában bejegyzett kamion - amelyet román sofőr vezetett - a dokumentumok szerint gumiabroncsokat szállított Romániából Spanyolországba, de a keddi határátlépésnél a román határrendészek és a magyar rendőrök a tehertér alapos átvizsgálását rendelték el. A hivatalos közleményhez mellékelt kisfilm szerint amint a rendőrök félrehúzták a kamion teherterét borító ponyvát, emberek tucatjait látták meg.

Az előzetes vizsgálat szerint bangladesi, indiai, pakisztáni és etiópiai állampolgárok próbálták meg átlépni a román-magyar határt, hogy nyugat-európai országokba jussanak.

A határrendészet közölte: átfogó vizsgálatot indított a szerteágazó bűnügyi tevékenység felderítésére, hogy a végén megtehesse a szükséges jogi lépéseket.

A határrendészet ugyanabban a közleményben több másik esetről is beszámolt, amelyek során ugyancsak kedden további 25 bevándorló próbált Romániából Magyarországra szökni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!