Illegális bevándorlás - Szakértő: a máltai megállapodás nem tartja tiszteletben a dublini egyezményt

Külföld, 2019.09.28

A máltai megállapodás nem tesz különbséget a valódi menekültek és a gazdasági bevándorlók között, és nem tartja tiszteletben a dublini megállapodást - közölte Szomráky Béla Olaszország-szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A szakértő azt mondta, a Franciaország, Németország, Olaszország és Málta között született megállapodás nem tartja tiszteletben a dublini egyezményt, mert minden bevándorlót azonnal a szárazföld belsejébe vinne. Azt az olasz parlament által elfogadott, a köztársasági elnök által aláírt törvényt sem veszi figyelembe, hogy nem lehet beengedni az NGO-hajókat az országba - tette hozzá.

Közölte, azzal, hogy az érkezőket ellenőrzés nélkül azonnal szétosztják, többek között embercsempészek, ISIS-katonák és gazdasági bevándorlók is kerülhetnek Európába.

A megállapodással Giuseppe Conte olasz miniszterelnök célja az volt, hogy a gazdasági bevándorlók ne maradjanak Olaszországban, a szöveg azonban tartalmaz egy olyan elemet, amelynek értelmében bármikor ki lehet léphet az egyezményből, és akkor ismét Olaszország nyakán maradnak az érkezők - vélekedett Szomráky Béla.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!