Illegális bevándorlás - Szerbia kiadta Ausztriának egy embercsempész-banda feltételezett vezetőjét

Külföld, 2022.11.08

Szerbia kiadta Ausztriának azt a 33 éves iraki férfit, aki az osztrák hatóságok szerint egy embercsempész-banda vezetője lehet - közölte a szerb sajtó kedden.

A Dnevnik című újvidéki napilap internetes oldalának beszámolójában olvasható, hogy a gyanú szerint 2020 decembere és 2021 decembere között az iraki férfi által vezetett csoport körülbelül ezer embert csempészhetett át Szerbiából Magyarországon keresztül Ausztriába

Az illegális migránsokat teherautókkal, furgonokkal és személygépkocsikkal szállították, a beszámolók szerint előfordult, hogy egy gépjárműbe tíz embert is bezsúfoltak. Volt, aki csak a csomagtartóba fért be.

A magyar-szerb határon található műszaki határzáron a migránsok létrák segítségével jutottak át, amelyeket szintén az embercsempészek biztosítottak. Szolgáltatásaikért fejenként több ezer eurót is elkértek.

A 33 éves iraki férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján tartóztatták le még márciusban Szerbiában, de csak most adták ki Ausztriának. A férfit egy bécsi börtönbe szállították, kihallgatásakor hallgatással védekezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!