Illegális bevándorlás - Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

Külföld, 2021.01.21

Verekedés tört ki a boszniai főváros közelében fekvő migránstáborban, az illegális bevándorlók két rendőrt is megsebesítettek, valamint rendőrautókat rongáltak meg - közölték a boszniai hatóságok csütörtökön.

A verekedés szerda délután történt, akkor hívták ki a rendőrséget a blazuji táborban kitört verekedés miatt. A dulakodás közben a migránsok két rendőrnek és a tábor egyik dolgozójának is könnyebb sérüléseket okoztak, valamint rendőrautókat és a tábor irodai felszerelését rongálták meg.

Az összecsapás azután tört ki, hogy a hatóságok megpróbáltak eltávolítani a táborból egy migránst, aki korábban rendbontást okozott, társai pedig igyekeztek őt "kiszabadítani".

A hivatalos adatok szerint jelenleg mintegy 6-8 ezer illegális bevándorló van Bosznia-Hercegovinában. Ők Horvátországon keresztül szeretnének az Európai Unióba jutni, a migránsválság, majd a koronavírus-járvány miatt megerősített határvédelem miatt viszont csak nehezen tudnak továbbmenni. A blazuji táborban körülbelül háromezren tartózkodnak.

A 2015-ös migránsválság idején több mint egymillió migráns haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, főleg Észak-Macedóniát, Szerbiát és Magyarországot használva tranzitútvonalként. Miután Magyarország műszaki határzárat állított fel, a migránsok Horvátország és Bosznia-Hercegovina felé vették az irányt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!