Illegális bevándorlás - Vietnami határsértők Magyarországra szökését akadályozták meg a román hatóságok

Külföld, 2019.03.22

Szlovák állampolgárságú embercsempészek által segített vietnami határsértők Magyarországra szökését akadályozták meg a Bihar megyei Paptamási (Tamaseu) térségében a román határrendészek.

A hatóság honlapján pénteken közzétett beszámoló szerint az illegális migráció visszaszorítását célzó művelet keretében két szlovák rendszámú gépkocsit állítottak meg és kutattak át előző nap. Bennük olyan gyanús csomagokat találtak, amelyek nem a gépkocsivezetők tulajdonát képezték, ezért átvizsgálták a környéket, és a magyar határtól tízméternyire 11 külföldire bukkantak, akik nem tudták igazolni, mit keresnek a zöldhatáron.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy 18 és 35 év közötti vietnami állampolgárok, akik érvényes vízummal érkeztek Romániába, de annak lejártával illegálisan próbáltak Magyarországon keresztül bejutni a schengeni övezetbe, hogy Németországba utazzanak.

A vietnamiakkal szemben tiltott határátlépésért, szlovák segítőikkel szemben pedig embercsempészés gyanújával kezdeményezett büntető eljárást az ügyészségen a román határrendészet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!