Illegális bevándorlás - A szerb hatóságok tíz hét alatt majdnem 10 ezer illegális határátlépést akadályoztak meg

Külföld, 2016.09.30

A szerb katonaság és rendőrség közös járőralakulatai tíz hét alatt 9300 illegális határátlépést akadályoztak meg - jelentette be Jovan Krivokapic, a szerb védelmi minisztérium szóvivője pénteken Belgrádban.

A közös járőrözés során július 22. óta 53 embercsempészt fogtak el, közülük 39 szerb állampolgár volt - mondta a szóvivő.

Megfogalmazása szerint a legnagyobb gondot az embercsempészet jelenti. Mint mondta: egyre több fiatalkorút kapcsolnak be a csempészetbe, mert őket nem lehet elítélni. Példaként említette, hogy a közelmúltban fogtak el egy tizenhat éves fiút, aki egy embercsempész banda feje volt.

A migránsoktól a csempészek fejenként 800-1300 eurót kérnek, egy szállítmányba pedig 15-16 ember zsúfolnak be. A szóvivő szerint a gyors és nagy haszon miatt egyre több bűnöző választja a migránsok csempészetét korábbi tevékenysége helyett.

Az úgynevezett balkáni migránsútvonal márciusi hivatalos lezárása óta egyre több illegális bevándorló veszi igénybe embercsempészek segítségét. A legtöbb migráns Macedónia és Bulgária felől érkezik Szerbiába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!