Illegális bevándorlás - Bulgáriából Szerbiába szállító embercsempészeket fogtak el

Külföld, 2016.04.08

Elfogott a szerb rendőrség öt szerbet pénteken, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közel-keleti migránsokat csempésztek át a bolgár-szerb határon - közölte a belügyminisztérium.

A kelet-szerbiai Zajecar és Paracin közötti autóúton elfogott öt autós gépkocsijában összesen 25 migránst találtak. A férfiakat az embercsempészet mellett tiltott határátlépéssel gyanúsítják - olvasható a szerb belügyi tárca pénteki közleményében. A gépjárműveket a rendőrség elkobozta.

Szerbia egy hónapja csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek, a szigorítás óta hivatalosan egyetlen bevándorló sem lépett be a nyugat-balkáni ország területére, viszont a nem hivatalos adatok szerint a migránsok ismét illegális útvonalakat keresnek, és embercsempészek segítségét veszik igénybe annak érdekében, hogy Nyugat-Európába jussanak.

Hivatalos adatok szerint a nyugat-balkáni migránsútvonal egy hónappal ezelőtti lezárásakor mintegy 1300 migráns rekedt Szerbiában, többségük a macedón határ melletti Presevóban. A hivatalos számadatoknak némileg azonban ellentmond, hogy Belgrádból naponta legalább egy autóbusznyi, azaz legalább ötven migráns utazik a magyar határhoz közeli Szabadkára, hogy ott próbáljon meg átjutni az Európai Unióba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!