Illegális bevándorlás - Embercsempészeket fogtak el Szerbiában

Külföld, 2016.08.30

Három embercsempészt fogtak el kedden Kelet-Szerbiában, akik 64 afgán migránst próbáltak meg átcsempészni az országon - közölte a szerb védelmi minisztérium.

A rendőrség és a katonaság közös járőrözése során bukkantak a hatóságok a három belgrádi férfira, aki három gépjárművel akarta a szerb-bolgár határ környékéről elszállítani a migránsokat. Egy haszongépjárműbe 34 embert zsúfoltak be, köztük egy várandós nőt és egy kisbabát, míg további 30 migráns éppen két másik autóba akart beszállni.

A szerb rendőrség és a katonaság július 22-én kezdett közös járőrözésbe, és egy hónap alatt több mint háromezer illegális határsértőt leplezett le. A hatóságok gyalogosan és gépjárművekkel járőröznek, és nemcsak a szűk határsávot ellenőrzik, hanem a határtól az ország belseje felé vezető utakat is.

Tavaly Szerbián több mint 700 ezren haladtak át, a hivatalos adatok szerint idén már több mint százezren. Az úgynevezett balkáni útvonal március eleji lezárása óta kevesebben érkeznek a nyugat-balkáni országba, ám mivel legálisan nem tudják átlépni a határt, embercsempészek segítségével igyekeznek Nyugat-Európába eljutni, akik fejenként 800-1500 eurót kérnek szolgáltatásaikért. Jelenleg mintegy négyezer migráns van Szerbiában, a legtöbben a szerb-magyar határon várakoznak, hogy átadhassák menedékkérelmeiket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!