Illegális bevándorlás - Gál Kinga: egyetlen EU-tagállamra sem kényszeríthető, hogy bevándorlóországgá váljon

Külföld, 2018.03.13

Nem lehet az európai uniós tagállamoktól elvenni azt a jogot, hogy eldöntsék, kit fogadnak be területükre és kit nem. Nem szabad egy tagállamra sem rákényszeríteni, hogy bevándorlóországgá váljon - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén, az állam- és kormányfők márciusi ülésének előkészítése kapcsán tartott vitában.

A képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: semmilyen kötelező migránsszétosztáson alapuló rendszer nem lesz képes megoldani Európa bevándorlási problémáját, hiszen azt meghívóként értelmezik az indulásra váró migránsok százezrei.

Véleménye szerint Európának vissza kell szereznie a külső határai feletti teljes ellenőrzést, amely alapfeltétele az illegális migráció megállításának. A szolidaritás megnyilvánulásának kellene tekinteni a külső határok védelmét és az erre fordított összegeket, hiszen ez hozzájárul az európai örökség védelméhez és a kontinens stabilitásának megőrzéséhez - mutatott rá.

Mint hangsúlyozta, a migrációs válságot kialakulásának gyökereinél kell kezelni, és nem a végpontjában, Európában.

"Elengedhetetlen, hogy a ténylegesen védelemre jogosultak már az unión kívül szétválasztásra kerüljenek a gazdasági bevándorlóktól, így lehet csak hatékonyan megállítani az illegális migrációt" - fogalmazott Gál Kinga.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!