Illegális bevándorlás - Ismét embercsempészeket fogott el a szerb rendőrség

Külföld, 2016.07.04

Nyolc szerbiai embercsempészt, egy csempészhálózat tagjait fogta el a szerb rendőrség hétfőn, akik Magyarországra és Ausztriába csempésztek át migránsokat február és június között - közölte a szerb belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a szerb rendőröket magyar kollégáik segítették az információk és a bizonyítékok összegyűjtésében.

A belügyminisztérium közleménye szerint a férfiak több tucat migránst csempésztek át Magyarországra, majd onnan tovább Ausztriába, szolgáltatásaikért pedig fejenként 1100-1200 eurót kértek.

A rendőrség adatai szerint az embercsempészek a magyar határhoz közeli Szabadkán és Palicson kerestek olyan migránsokat, akik át akartak jutni Magyarországra, majd a Bajmok-Bácsalmás határátkelő környékén szervezték meg illegális átjutásukat a határon. Ott a banda más tagjai várták őket, hogy továbbszállítsák őket Ausztria irányába.

A nyugat-balkáni országok határainak lezárása, illetve a szigorítások miatt egyre több migráns veszi igénybe embercsempészek segítségét ahhoz, hogy eljusson Nyugat-Európába. A hivatalos adatok szerint Szerbiában jelenleg valamivel több mint 700 migráns tartózkodik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!