Illegális bevándorlás - Szerb miniszter: valamivel több mint 700 migráns van Szerbiában

Külföld, 2016.07.01

Nincsenek már migránstömegek Szerbiában, a befogadóközpontokban 538-an, a magyar határ mentén pedig körülbelül kétszázan tartózkodnak - jelentette ki pénteken Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter, majd hozzátette: nincs szükség arra, hogy kerítéssel vagy kapuval fékezze meg Horvátország a bevándorlókat.

A horvát hatóságok csütörtökön a kiskőszeg-bácsbezdáni Duna-híd horvátországi oldalán műszaki akadályként kaput emeltek, amelyről korábban nem tájékoztatták szerbiai kollégáikat. Vlaho Orepic horvát ügyvezető belügyminiszter kijelentette, hogy a migránsok miatt hoztak megelőző intézkedéseket Kiskőszegen.

"Észrevettük, hogy egyre több migráns próbál meg Szerbiából Magyarországra jutni, ezért pusztán elővigyázatosságból végeztük el a technikai munkálatokat, hogy senkinek ne jusson eszébe Horvátország felé venni az irányt" - hangsúlyozta. Később azonban a hatóságok lebontották az akadályt, és azt mondták, csupán gyakorlatról volt szó, meg akartak bizonyosodni arról, hogy milyen gyorsan tudnak intézkedni, ha újabb migránshullám érné el Horvátországot.

A szerb és a horvát sajtó helyszíni tudósítói nem láttak a határ egyik oldalán sem migránsokat, és ezt erősítette meg pénteken a szerb szociálisügyi miniszter is a hivatalos szerb adatok ismertetésével.

A balkáni migránsútvonal márciusi lezárása óta törvényesen egyetlen migráns sem lépett be az országba, azonban többen is megkíséreltek illegális úton Szerbiába, majd Magyarországra jutni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!