Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben

Külföld, 2019.06.24

Egyhetes szünet után ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket a Gázai övezet határvidékén, Izraelben - jelentette a közszolgálati rádió hétfőn.

Az Izraelben "léggömbös terrornak" nevezett gázai akciók nyomán hét helyen - településeken, mezőgazdasági művelés alatt álló földeken és természetvédelmi területeken - gyulladtak tüzek.

Az egyik hétfői gyújtogatásban egy emlékmű is megsérült, amelyet egy helikopter-szerencsétlenségben elhunyt katona emlékére emeltek. Egy másik léggömb egy víztározó környékén okozott anyagi károkat.

Jeruzsálem a múlt héten ismét engedélyezte a léggömbökben lévő héliumgáz beszállítását a Gázai övezetbe, mert az orvosi eszközök működtetéséhez is szükséges.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn emlékeztetett arra, hogy a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet a múlt héten a villamosenergia és az ivóvízellátás javítását, az árucikkek behozatalának növelését és a foglalkoztatás bővítését tervezte az Izraellel megkötött megállapodások nyomán.

A Gázai övezetben tavaly tavasz óta indítanak tüzet okozó eszközökkel felszerelt léggömböket és papírsárkányokat Izrael felé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!