Izrael új-zélandi nagykövete leadta az első szavazatot a november 1-i előrehozott választásokon

Külföld, 2022.10.20

Izrael új-zélandi nagykövete leadta a november 1-i előrehozott, Izrael történetének 25. parlamenti választásán - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.

Izrael új-zélandi nagykövete, a hivatalát 2021 eleje óta betöltő Ran Jákobi Wellingtonba érkezése óta már másodszor kezdi meg az előrehozott választásokat. Izraelben kevesebb mint négy év alatt már ötödször írtak ki parlamenti voksolást.

Az ország határain túl mindössze mintegy 4500, külföldi kiküldetésben dolgozó izraeli állampolgár vehet részt a választásokon. Ők korábban szavaznak, hogy november 1-re Izraelbe érjenek a külképviseleteken elhelyezett urnák, és számba vehessék tartalmukat az eredmény kihirdetésénél.

"Tavaly azt reméltem, hogy első és utolsó alkalommal szavazok négyéves szolgálatom alatt, a megválasztandó kormány stabil és sikeres lesz. Idén is ezt remélem és kívánom mindannyiunknak" - írta Twitter-fiókjában Jákobi.

A politikai patthelyzet miatt ismét kiírt választásokon a közvélemény-kutatások szerint szoros a verseny Jair Lapid miniszterelnök balközép tömbje és Benjamin Netanjahu ellenzéki vezér jobboldali-konzervatív-vallásos tömbje között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!