Izraeli választások - Tovább csökkent a jobboldali tömb mandátumszáma 75 százalékos feldolgozottságnál

Külföld, 2020.03.03

Izraelben 59-ről 58-ra csökkent a jobboldali-vallásos tömb mandátumainak száma a leadott voksok 75 százalékának feldolgozottsága alapján - jelentette a 12-es kereskedelmi televízió kedd reggel.

A hétfőn, egy éven belül harmadszor megtartott parlamenti választásokon így egyre kisebb az esély arra, hogy a Benjámin Netanjahu miniszterelnök Likud pártja által vezetett jobboldali tömb többséget szerez a 120 tagú kneszetben.

A reggeli részleges eredmények szerint továbbra is a kormányzó Likud vezet 35 mandátummal, míg a második helyen, 32 képviselővel a Beni Ganz vezette centrista, ellenzéki Kék-Fehér párt áll.

A harmadik erő a 17 mandátumot szerző, arab pártokból alakult Közös Lista, amely az ország lakosságának mintegy ötödét kitevő arab kisebbség tömeges választási kedvét és az izraeli politikában számarányuknak minden eddiginél jobban megfelelő megjelenését jelzi.

A jelenlegi adatok szerint a jobboldali-vallásos tömb 58 képviselőjével szemben 56 baloldali, centrista és arab képviselő áll majd, és továbbra is Avigdor Liberman nacionalista jobboldali pártja lehet a mérleg nyelve hat honatyával. Mindez a belpolitikai patthelyzet folytatódását jelentheti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!