Izraelnek gondot jelent az orosz SZ-300-as légvédelmi rakéták Szíriába telepítése, de megbirkózik vele

Külföld, 2018.10.03

Izraelnek gondot jelent az orosz SZ-300-as légvédelmi rakéták Szíriába telepítése, de megbirkózik vele - közölték biztonsági források a Háárec című újság honlapjával.

"Nem egyszerű kihívás az új orosz gyártmányú SZ-300-as gyártmányú légvédelmi rakétarendszer Izrael számára, de többféle módon is meg tud birkózni vele" - mondták a lapnak nyilatkozó katonai illetékesek.

"Izrael Vlagyimir Putyin tudomására hozta, hogy továbbra is akcióba léphet Szíria földjén" - közölte. Putyin tett egy lépést, de nagy a játékasztal, és ő is érti ezt" - tették hozzá pontosabban nem megvilágítva az újabban kialakult helyzetet.

Izraeli katonai szakértők az utóbbi hetekben többször hangsúlyozták, hogy az izraeli légierő idejekorán felkészült a fejlett orosz légvédelem Szíriába telepítésére, így az nem fogja tudni megakadályozni szükséges katonai akcióit.

Oroszország egy orosz harci gép mintegy két héttel ezelőtti lelövése hatására jelentette be, hogy SZ-300-as rakétavédelmi egységekkel látja el a szíriai légvédelmet, megakadályozandó az újabb izraeli légicsapásoknak Szíria földjén.

Az ügy előzménye, hogy Moszkva szerint Izrael felelős a fedélzeten utazó tizenöt orosz katona haláláért, mert a szíriai rakéták egy izraeli légicsapás után, az izraeli gépet megcélozva találták el az orosz repülőt. Izrael az utóbbi két évben külföldi források szerint mintegy kétszáz légicsapást hajtott végre Szíriában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!