Januárban nőttek a német feldolgozóipari megrendelések

Külföld, 2021.03.05

Januárban a vártnál nagyobb mértékben nőttek a német feldolgozóipari megrendelések a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése alapján.

Az előzetes adatok szerint januárban ár, szezonális és naptári kiigazítással 1,4 százalékkal nőttek a feldolgozóipari megrendelések Németországban decemberhez képest, amikor 2,2 százalékkal csökkentek a megrendelések az előző havihoz viszonyítva. A piac a megrendelések ténylegesnél szerényebb mértékű, 0,7 százalékos havi növekedését várta januárra.

Az egy évvel korábbihoz képest naptári kiigazítással 2,5 százalékkal nőttek a feldolgozóipari megrendelések januárban Németországban a decemberi 6,1 százalékos éves növekedés után.

A járványvédelmi korlátozásoktól még mentes utolsó havit, a 2020 februárit a feldolgozóipari megrendelések januárban szezonális és naptári kiigazítással 3,7 százalékkal múlták felül.

Az előző havihoz képest januárban a belföldi megrendelések 2,6 százalékkal csökkentek, az exportmegrendelések viszont 4,2 százalékkal emelkedtek. Az exportmegrendeléseken belül az euróövezeti megrendelések 3,9 százalékkal, a világ többi részéről leadott megrendelések pedig 4,4 százalékkal emelkedtek.

Az alapanyagokat előállító ágazatokban a megrendelések 0,2 százalékkal nőttek az előző havihoz képest januárban, a beruházási javakra, gépekre, berendezésekre leadott megrendelések 3,3 százalékkal nőttek, a fogyasztási cikkek megrendelése viszont 5,8 százalékkal csökkent.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2021/03/PD21_102_421.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!