Járóka Lívia: a reformok elengedhetetlenek az uniós tagsághoz

Külföld, 2018.11.27

A nyugat-balkáni régió országainak csatlakozási folyamata során elengedhetetlenek azok a reformok, amelyek biztosítják a jogállamiságot, a demokráciát, az igazságszolgáltatás függetlenségét, a korrupció és a szervezett bűnözés ellenes hatékony fellépést - hangsúlyozta  Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.

A képviselő a nyugat-balkáni régió európai integrációs folyamatát tárgyaló európai parlamenti ülésen hangsúlyozta, a unió nem csupán "gazdasági projekt".

"A Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről folytatott tárgyalások arra kényszerítenek bennünket, hogy újból megerősítsük a szolidaritást és megóvjuk azokat az elveket, amelyekre az unió épült" - fogalmazott.

Járóka Lívia kiemelte a kisebbségek védelmének fontosságát, amellyel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a kilencvenes évek balkáni háborúja két roma család megölésével kezdődött. Kiemelte, a régióban újra erősödnek a konfliktusok, amelyeket orvosolni kell. Az Európai Unió összetartó ereje a tartós béke reménye - tette hozzá a képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!