Két orosz olimpiai bajnok női kézilabdázó is külföldre igazolt

Külföld, 2022.07.01

    Moszkva, 2022. július 1., péntek (MTI/TASZSZ) - Két orosz olimpiai bajnok női kézilabdázó, Anna Vjahirjeva és Darja Dmitrijeva is távozott hazai klubcsapatától és külföldre igazolt.

Lépésüket az magyarázza, hogy az ukrajnai háború miatt az orosz klubcsapatok, így a Rosztov-Don és a CSZKA Moszkva sem indulhat az európai kupaporondon. Mindkét játékos csapatváltása leginkább az FTC-t érinti, mivel a pénteki Bajnokok Ligája-sorsolás szerint a Magyar Kupa-győztes fővárosiak csoportjába került mindkét együttes, ahová az orosz sztárok átigazoltak.

Közülük az irányító Dmitrijeva, az orosz válogatott egyik játékmestere a CSZKA Moszkvától a szlovén Krim Mercator Ljubljanához, a jobbátlövő Vjahirjeva pedig a Rosztov-Donból a norvég Vipers Kristiansandhoz szerződött.

A 26 éves Dmitrijeva 2016-ban olimpiai bajnok, tavaly ezüstérmes volt, emellett négyszeres orosz bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes.

A szintén 2016-os olimpiai bajnok és tokiói ezüstérmes Vjahirjeva 27 éves, korábban a Zvezda Zvenyigorodban és az Asztrahanocskában kézilabdázott, 2016 óta volt a Rosztov-Don játékosa. Hazája bajnokságát ötször nyerte meg, játszott BL-döntőt és van egy világbajnoki bronzérme is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!