Kilencedik alkalommal szerveztek cipősdoboz akciót Beregszászon

Külföld, 2018.12.21

Kilencedik alkalommal, mintegy 350 megajándékozott gyermek részvételével szervezett egész napos adventi cipősdoboz akciót a kárpátaljai Pulzus Rádió a Máltai Szeretetszolgálat és a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja közreműködésével pénteken Beregszászon.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola aulájában tartott ünnepségen Szili Katalin miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, hogy az adventi időszakban nagyon fontos a szolidaritás felmutatása, amelyet egyébként az anyaország a hétköznapokban is kinyilvánít. Mint mondta, a szeretet és béke időszaka nagyon fontos a nemzeti együttlétben és nem kevésbé fontos a fiatalok számára, akik majd tovább viszik ezt az érzést, amelynek köszönhetően 100 év múlva is lesz magyar szó Beregszászon.

A miniszterelnöki megbízott köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak munkájukért, amellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy Beregszászon és Kárpátalján megmaradjon a magyar nyelv, magyar kultúra és a felnövekvő nemzedékek a szülőföldjükön maradjanak.

Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa elmondta: a cipősdoboz akció keretében több mint 300 gyermek részesül ajándékban és ez a nemzeti összetartozás és szolidaritás jegyében történik, hiszen az anyaországból, Szegedről is érkeztek ajándékok Beregszászra.

Magyarország beregszászi konzulátusa pénteken több beregszászi tanintézetben, köztük a roma iskolában és egy internátusban osztott ajándékokat. A bentlakásos iskola konyhájának a magyar külképviselet edény- és étkészleteket adományozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!