Kisebb robbanás volt egy londoni metróállomáson, a rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt

Külföld, 2018.06.19

Kisebb robbanás történt kedd este az észak-londoni Southgate metróállomáson. A brit közlekedési rendőrség (BTP) közölte: nem terrorcselekményként kezeli az incidenst.

A londoni mentőszolgálat három könnyebb sérültet a helyszínen látott el, két embert kivizsgálásra kórházba szállítottak. A hatóságok szerint súlyosabb sérülés nem történt.

A Southgate állomás a brit fővárost délnyugatról észak felé átszelő Piccadilly metróvonal egyik északi megállója. A Piccadilly Line délnyugati végállomása a Heathrow repülőtér termináljait szolgálja ki, de a vonal két végpontja között 71 kilométer a távolság.

A BTP kedd esti Twitter-üzenetében hangsúlyozta: nem tartja terrorizmushoz kötődőnek az incidenst.

Nem sokkal korábban a Scotland Yard arról adott ki tájékoztatást, hogy a rendőrök egy gyanús csomagot vizsgáltak a Southgate állomáson.

A metrómegállót lezárták és kiürítették, de a 12 fővonalból és számtalan elágazásból álló, 400 kilométeres londoni metróhálózaton kedd este zavartalan volt a forgalom. A Piccadilly Line érintett rövid szakaszán is közlekedtek a szerelvények, de jelentős késésekkel, és a Southgate állomáson nem álltak meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!