Könyvet jelentetett meg Donald Trump idősebbik fia az elnök politikáját ellenző "hisztériakeltőkről ".

Külföld, 2019.11.05

Könyvet jelentetett meg Donald Trump idősebbik fia az elnök politikáját ellenző "hisztériakeltőkről".

"A baloldali elitek" azt akarják, hogy ne olvassák a könyvet - fogalmazott az ifjabb Trump. "A hisztériakeltők, avagy hogyan táplálják a progresszívak a gyűlöletet és hogyan akarnak elhallgattatni bennünket" című könyv kedden került a boltokba, és már előző nap - előjegyzésben - a harmadik helyen szerepelt az Amazon internetes áruház népszerűségi listáján. Donald Trump elnök hétfőn a Twitteren népszerűsítette a fia könyvét.

Trump elnök fia "a szánalmasaknak" ajánlotta a könyvet, célozva ezzel Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt 2016-ban elhangzott, és nagy vihart kiváltott megjegyzésére, amely szerint a republikánusokra szavazó amerikaiak "szánalmasak".

A 41 éves ifj. Donald Trump New Yorkban él, és öccsével, Eric Trumppal együtt irányítja a Trump-vállalatbirodalmat. Gyakran jelenik meg a médiában harsány megjegyzéseivel, harcias Twitter-bejegyzéseivel. A Fox televíziónak kedden reggel - a könyv megjelenése alkalmából - adott interjújában ki is tért arra, hogy még az apja is időről-időre figyelmezteti őt, hogy vissza kellene fognia magát a közösségi médiában.

"41 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy rájöjjek, valószínűleg sokkal jobban hasonlítok az apámra, mint azt valaha is gondoltuk volna. S amikor sarokba szorítanak, akkor mi harcolni szoktunk" - fogalmazott az interjúban az ifjabb Trump.

Az elnök fia kedden interjút adott a CBS televíziónak is. Azt hangoztatta, hogy mindkét politikai táborban vannak, akik szeretnék "megfúrni" apja elnökségét. "A Fehér Házban sokan vannak, akik nem az ő érdekeit szolgálják, a saját jövőjüket tekintik elsődlegesnek" - vélekedett ifjabb Donald Trump. A műsorvezető felvetésére nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy ő is politikai pályára lépjen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!