Koronavírus - Donald Trump: Washington kész segítséget nyújtani Kínának a járvány ellen

Koronavírus, 2020.01.27

Washington kész segítséget nyújtani Kínának a koronavírus-járvány féken tartása érdekében - írta Donald Trump amerikai elnök a Twitteren hétfőn.

Az amerikai kormányzat folyamatos kapcsolatban áll Kínával - írta az elnök, majd közölte: "felajánlottuk Kínának és Hszi elnöknek a szükséges segítséget. Nagyszerű szakértőink vannak."

A mikroblogban Trump megemlítette, hogy az Egyesült Államokban nagyon kevés megbetegedés van, de az egészségügyi hatóságok figyelemmel kísérik a fejleményeket.

Az Egyesült Államokban eddig öt megbetegedést diagnosztizáltak. Arizonában, Los Angeles környékén, Chicagóban, Texasban és az északnyugati Washington államban ápolnak koronavírusos betegeket. Valamennyi páciens korábban a kínai Vuhanban járt.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) még pénteken nyilvánosságra hozott közleményében tudatta: jelenleg 22 tagállamban 63 gyanús esetet vizsgálnak.

Robert Redfield, a CDC igazgatója hétfőn igyekezett megnyugtatni az amerikaiakat. A Twitteren kifejtette: érthető az emberek aggodalma, mert a betegség bárhol megjelenhet, de a koronavírus jelenleg nincs terjedőben az Egyesült Államokban. A CDC továbbra is úgy gondolja, hogy az amerikaiak alacsony kockázattal számolhatnak.

Az orvos-igazgató nem tért ki arra, hogy szerinte minek tulajdonítható az alacsony kockázat, de elemzők emlékeztettek: az amerikai hatóságok több nagyvárosban szigorúan ellenőrzik a repülőtereket, a Kínából érkező utasokat testhőmérsékletet mérő kapukkal és egyéb orvosi vizsgálatokkal várják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!